domingo, 24 de enero de 2010

PARATGE DE ROMEU: EL TEU PULMÓ VERD. DIA DE L´ARBRE 2010


PARATGE DE ROMEU: EL TEU PULMÓ VERD

El Grup d´Estudis Mediambientals “Salvador Vilalta” del Centre d´Estudis del Camp de Morvedre celebrarà i organitzarà per quart any el Dia de l'Arbre, juntament amb Acció Ecologista-Agró. L'acte comptarà amb la participació i col•laboració de la Plataforma Ciutadana per la Protecció de la Muntanya de Romeu, AC Falla La Palmera, el Grup de Teatre de Majors “La Il.lusió”, La Tenda de Tot el Món, La Colla Verda, Amics dels Bolets, i els instituts Clot del Moro i Maria Moliner.

La data escollida per a la plantació conjunta, oberta a tot el públic en general, serà el dissabte 30 de gener a les 10.30 hores al mateix lloc del´any passat de la muntanya de Romeu (falda del Pic dels Corbs-barranc de Roig).


En total es plantaran 850 arbres i arbustos mediterranis de diverses espècies (pi blanc, carrasca, llentiscle, coscoll, margalló, etc.) adequats per a les característiques del terreny. Es realitzarà una marxa a peu conjunta molt suau (prop de 50 minuts) a les 9.30 hores des del Trinquet de Sagunt, o bé es pot acudir directament a les 10.30 hores a la zona de plantació (camí d´entrada a l´antic abocador des de la carretera de Petrés a Les Valls).


El diumenge 31 de gener continuarà la celebració del Dia de l'Arbre, amb una altra plantació organitzada per Acció Ecologista-Agró amb el lema VIU EL RIU !!!. Serà a les 11 hores en la ribera del riu Palància en la zona del pont de Canet (barri de San José) que està adequant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. En aquest cas les espècies utilitzades seran de vegetació de ribera.

Finalment el dilluns 1 de febrer, el Grup d’Estudis Mediambientals col.laborarà en la plantació dels alumnes dels instituts Clot del Moro i Maria Moliner que realitzaran la seua pròpia repoblació en la Muntanya de Romeu en la seua vessant occidental, en concret al camí del Corretger.

Des del Centre d’Estudis del Camp de Morvedre volem agraïr la col.laboració de les diverses entitats que participen, així com del Consell Agrari de Sagunt. Es recomana portar calçat còmode i adequat, gorra, aigua, esmorzar, i si és possible alguna ferramenta per a la plantació (aixada, llegona, pala, etc.).

Amb el lema “PARATGE DE ROMEU: EL TEU PULMÓ VERD” es pretén continuar reivindicant i exigint la protecció integral de la muntanya de Romeu, d'una vegada per totes, mitjançant la seua declaració com a Paratge
Natural Municipal en compliment de les promeses electorals dels nostres polítics, i de la voluntat majoritària dels ciutadans. Comptem amb la vostra col•laboració i participació.

Volem Romeu Verd i per al Poble !!!!!!

No hay comentarios: